Een pannenkoekenrestaurant, escaperooms en speeltoestellen voor kinderen. Dat zijn de grootse plannen die de Eindhovense ondernemer Dave Keizer (42) heeft met een leegstaand winkelpand in Urmond.

Op een enkele tijdelijke invulling na, staat het pand waarin decennia geleden een supermarkt huisde al jaren leeg. Een winkel in tweedehands spullen was geen lang leven beschoren. Plannen om er appartementen in te vestigen werden niet concreet.

Afschrikwekkend, zou je denken. Niet voor Dave Keizer. Die zag wel wat in het inmiddels tamelijk  afgetakelde pand aan het recent opgeknapte Sint Antoniusplein in Urmond-Oost. Hij werkt er aan een complex met (pannenkoek)restaurant, escaperooms, binnenspeeltuin en terras, waar ’s zomers ook nog ijs moet worden verkocht.

Enthousiast

De buurt – geïnformeerd door een flyer en tijdens een open middag – reageert enthousiast, noemt de plannen ‘ambitieus’, maar is tegelijk ook vrij sceptisch door ervaringen uit het recente verleden. „Ondernemen is altijd risicovol. Maar dit is een heel ander concept. In de buurt zijn niet veel plekken waar mensen samen kunnen komen”, zegt de gezellige Eindhovense duizendpoot, die ook een kroeg runt in de drukste uitgaansstraat van zijn stad en tevens interieurbouwer is. Keizer heeft ook nog een foodtruck waarmee hij langs feesten en partijen gaat, maar die wordt verkocht.

Ik heb omwonenden gezegd dat ze niks moeten opkroppen. Als er iets is, bel even aan.
Dave Keizer

Niet opkroppen

Momenteel werkt hij hard in zijn nieuwe zaak, die komt in een pand dat al in het bezit was van zijn schoonfamilie. De buitenmuren krijgen een lik witte verf, er komt dubbelglas in nieuwe kozijnen, een zijingang en de boel wordt geïsoleerd om warmte en geluid binnen te houden. „We zitten midden in een woonwijk van een dorpje. Dan moeten de mensen het je gunnen en ik merk dat het goed zit. Ik heb de omwonenden wel gezegd dat ze niks moeten opkroppen. Als er iets is, bel even aan.”

Door de coronacrisis heeft Keizer wat vertraging opgelopen. Aanvankelijk was het de bedoeling om medio juni te openen. „Dat zullen we niet halen. Een nieuwe datum kan ik helaas nog niet geven. Maar in de tussentijd bouwen we vrolijk verder.”

URMOND
Door Nick Bruls
Foto Mitchell Giebels
Bron: De Limburger

What's your reaction?
5COOL1UPSET2LOVE2ANGRY